Svæveflyvning

Skrænt.

Af og til arrangerer en gruppe af aviators medlemmer en tur til en af de nærliggende skrænter. Der flyves med små (spændvidde 1m) combat-vinger lavet af forskellige skummaterialer. Kampflyene er utroligt robuste, og derfor særlig velegnede til at flyve kamp med. Man er somregel en 6-12 stykker som flyver af gangen, og det gælder om at flyve ind i hinandens fly, så modstanderens model kommer ud af kurs og falder ned. Som regel kan et “nedskudt” fly blot kastes ud over skrænten igen, og flyves videre. Hvor og hvornår vi tager på skrænten, vil så vidt muligt blive nævn i gæstebogen.

To meter svævere.

En del af medlemmerne i Aviator har en 2 meter svæveflyver som de hyggeflyver med ved lejlighed. En 2 meter svæver er en simpel svæver med et vingefang på max 2 m.

F3B/F3F/F3J

En lille gruppe af svæveentusiaster flyver med hurtige glasfibermodeller på 2,5-3,5 meter i spændvidde. I F3B og F3J trækkes modellerne op vha. et elektrisk spil og en tyk nylonline. I F3F flyves den på en Skrænt. Der findes i dag mange forskellige modeller der kan bruges til disse konkurrencetyper. På www.f3j.dk kan du finde en masse informationer om modeller.

Yderligere informationer om svævekonkurrencerne, samt regler kan findes på:
https://www.modelflyvningdanmark.dk/sport/eliteudvalg/svaeveflyvning/

Kontaktperson: Peter Skotte

F5J Svæver

F5J Svæver

ZakSpeed Skrænt vinge til combat