Med de rette værktøjer…

Tegn, konstruer og lim…

Hvis man ellers kan finde de rigtige værktøjer, så kan man lave rigtig meget selv. Især det som man alligevel ikke kan købe.

Udfordring: Landingslyset på en Taft Hobby Viper jet er beregnet til at helt almindelig led diode, som ikke giver ret meget lys. Det jeg ville montere der baseret på Unilight, og lidt hjemmebrænd. 3W SMD LED og en diffuser fra AliExpress

Jeg startede med at afmontere det originale lys cover fra vingen.

Derefter aftegnede jeg profilerne på begge sider, som dog nærmest er ens? 

Så blev. profilerne indlæst i Fusion360, og rentegnet. Processen med at designe emnet består af to kurver hvorimellem der laves en “loft” Dermed har man en 3D model af profilerne. Næste trin er at gøre plads til diffuseren som er lidt større end den alm diode. Så her tegner man endnu en kurve som er diffuserens side profil som man laver en “revolve” på. Den indsættes imellem de 2 profiler og smeltes sammen med en “combine”

Nu er modellen klar til testprint i 3D

Når det kun er i testfasen, så printer jeg på en alm. “pølseprinter” Og gerne med en kraftig dyse, så det går hurtigt. I dette tilfælde 0.8mm.
Næste trin er at trække en klar plast udover de to 3D Printede forme, så vi har “glas” der smyger vinden over vingen.

Plasttypen kan variere, her bruger jeg PET plast. Det samme som sodanvands “flasker” er lavet af.

Nu skal de testes på modellen:


Passer de som forventet 3D printes de i resin, som har en meget finere overflade, og dermed ikke efterlade linjer i vaccum trækket.

Sidste trin er at trimme plastikdelen, så den kan limes på modellens vinger.

/peter skotte – 2023

 

Copyright Aalborg Modelflyveklub